'Oud-Feyenoorder Ié laat tweelingbroer in zijn plaats spelen bij Dinamo Boekarest'

Groot schandaal in Roemenië: oud-Feyenoorder laat tweelingbroer spelen

13 mei om 10:08
Laatste update: 13 mei om 15:13

Voormalig Feyenoorder Edgar Ié heeft zijn tweelingbroer naar Dinamo Boekarest gestuurd om in zijn plaats te spelen, zo meent de Roemeense journalist Emanuel Rosu. De club was in de veronderstelling Edgar te hebben binnengehaald, maar kreeg naar verluidt diens broer Edelino

Volgens Rosu zijn er voor Dinamo Boekarest meerdere aanwijzingen. De club zou er inmiddels van uit gaan dat Edgar Ié zijn broer heeft gestuurd, omdat de speler in kwestie ineens niet meer in staat zou zijn om Engels te spreken. Dit terwijl Dinamo zeker meent te weten dat Ié in eerste instantie weldegelijk Engels sprak. Ook zou hij verzocht zijn om zijn rijbewijs te laten zien, maar weigert hij.

Edgar Ié tekende een contract in Roemenië nadat zijn contract afliep bij Istanbul Basaksehir. Vooralsnog speelde hij in Roemenië slechts elf minuten, in één invalbeurt. Ook tweelingbroer Edelino is voetballer van beroep, zij het op een lager niveau. In Portugal speelde hij op het vierde niveau. In de zomer van 2023 trok hij van het Portugese Resende naar het Poolse Tłuchowia Tłuchowo, waar hij per 1 januari alweer vertrok.