'PSV en Ajax azen op dezelfde speler: Yalcouyé'

'PSV en Ajax azen op dezelfde speler: eerste bod op tienersensatie in de maak'

13 mei om 10:28

PSV en Ajax hebben het oog laten vallen op dezelfde speler. Malick Junior Yalcouyé, een tienersensatie van IFK Göteborg, kan volgens Zweedse berichten rekenen op serieuze interesse uit de Eredivisie-top.

Yalcouyé is een achttienjarige middenvelder uit Ivoorkust, die een halfjaar geleden overkwam van ASEC Mimosas uit zijn geboorteland. Na elf optredens voor IFK Göteborg heeft hij zich al in de kijker gespeeld bij een groot aantal clubs.

PSV en Ajax tonen inmiddels ook daadwerkelijk 'serieuze interesse', schrijft Expressen maandagochtend. De twee Eredivisie-clubs overwegen op korte termijn een bod uit te brengen. KAA Gent is ook in de markt, terwijl Liverpool en Portugese topclubs scouts naar Zweden hebben gestuurd om Yalcouyé te bekijken.

IFK Göteborg hoopt Yalcouyé voor een recordbedrag te verkopen. Op dit moment is Benjamin Nygren nog de duurste vertrekker in de clubgeschiedenis: in 2019 maakte hij voor vier miljoen euro de overstap naar KRC Genk. Het contract van Yalcouyé loopt tot eind 2028.