Guardiola over 'koopclub' City

Guardiola bijt van zich af en wijst naar United en Arsenal: 'Ze zijn er niet'

14 mei om 09:56

Pep Guardiola rekent af met het imago van Manchester City als 'koopclub'. De Spaanse oefenmeester geeft op de persconferentie in aanloop naar het duel met Tottenham Hotspur van dinsdagavond aan dat er concurrenten zijn die meer geld uitgaven dan The Citizens en dat de Premier League alles behalve een gelopen race is.

Op het persmoment wordt gesteld dat de titelrace van Engeland een eenzijdig verhaal wordt door de dure selectie van Manchester City. Dat gaat er niet in bij Guardiola. "Als het om geld ging, dan had Manchester United alle titels moeten winnen in de afgelopen jaren. Chelsea en Arsenal hadden ook moeten winnen. Zij hebben de afgelopen vijf jaar net zoveel uitgegeven als wij. Zij zouden hier ook moeten staan. Maar ze zijn er niet", countert de manager.

Niet alles in het voetbal draait om geld, is de oefenmeester van mening. "Anders zou Girona volgend seizoen ook niet de Champions League in gaan en had Leicester City nooit de Premier League gewonnen."

City en Tottenham trappen dinsdag om 21.00 uur af in Noord-Londen. De ploeg van Guardiola staat momenteel één punt achter op koploper Arsenal en zal dus een goed resultaat moeten boeken om de koppositie weer over te nemen. Volgende week staat de laatste speelronde in de Premier League op het programma. City ontvangt in eigen huis West Ham United, en Everton gaat op bezoek bij Arsenal.

Bekijk hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: