Jordi Paulina naar Borussia Dortmund

Bijzonder: amateur verruilt Ajax-beul Hercules voor absolute topclub in Duitsland

16 mei om 06:58
Laatste update: 16 mei om 10:51

De transferzomer moet officieel nog beginnen, maar Jordi Paulina heeft wellicht al een van de meest bijzondere transfers van dit jaar te pakken. De aanvallende middenvelder staat nu nog onder contract bij Ajax-beul én amateurclub USV Hercules, maar maakt op 1 juli de overstap naar Borussia Dortmund

Daar zal de negentienjarige Paulina aanvankelijk aansluiten bij de O23 van Dortmund, dat uitkomt in de Derde Bundesliga. De Champions League-finalist maakte dat nieuws woensdagmiddag wereldkundig via de officiële kanalen. 

Paulina kwam in de jeugd uit voor VV Jonathan en FC Utrecht, waarna hij bij Hercules terechtkwam. Daar is hij bezig aan zijn derde jaar. In 26 officiële wedstrijden was hij goed voor negen treffers. 

Het absolute hoogtepunt in zijn nog prille carrière vond plaats op 21 december 2023. Toen zorgde Hercules voor een gigantische bekerstunt door Ajax met 3-2 te verslaan in De Galgenwaard. Paulina was op die historische avond basisspeler én tevens aangever bij de 1-0 van teamgenoot Tim Pieters. 

Paulina heeft in Dortmund zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2027. In de Derde Bundesliga komt hij samen te spelen met Prince Aning, jeugdinternational van Nederland. De hoofdmacht treedt op 1 juni aan in de Champions League-finale tegen Real Madrid.

Beluister hieronder Studio Oranje en abonneer je op de show om niks te missen!