Manchester City blijft Arsenal, weer kampioen van Engeland

Manchester City blijft Arsenal voor en verovert recordtitel in Engeland

19 mei om 18:59
Laatste update: 19 mei om 19:14

Manchester City is voor de tiende keer in de geschiedenis kampioen van Engeland geworden. Op de laatste speeldag van de Premier League volstond een 3-1 zege op West Ham United voor ploeg van Pep Guardiola om Arsenal voor te blijven.

De ploeg van Pep Guardiola kende de best mogelijke start tegen West Ham. Al binnen twee minuten spelen was het raak voor Manchester City. Phil Foden haalde uit en schoot heerlijk raak in de kruising. City domineerde en had in de openingsfase maar liefst 86 procent balbezit.

In de achttiende minuut verdubbelde City de voorsprong. Een lage voorzet van Doku viel voor Foden, die de bal in de hoek plaatst en zijn tweede maakte. De titelstrijd leek al gestreden. Al deed West Ham vlak voor rust nog wel wat terug. Mohammed Kudus scoorde met een overheerlijke omhaal de aansluitingstreffer.

Na rust bleef City de bovenliggende partij. Het werd een schiettent in het Etihad Stadium. Na een uur spelen besliste Rodri de wedstrijd. De middenvelder schoof vanaf de rand van de zestien de bal in de korte hoek. Het kampioensfeestje werd al gevierd op de tribune. West Ham leek nog wat terug te doen in de slotfase. Uit een corner scoorde Tomáš Souček, maar hij dit deed met de hand. De VAR keurde de goal daarom af en daardoor werd de eindstand 3-1.

Voor City is het de tiende landstitel, waarvan er acht in de laatste twaalf jaar werden gewonnen met de honderden miljoenen die vanuit de Verenigde Arabische Emiraten in de club werden gepompt. The Citizens vestigen een record: sinds de oprichting van de Premier League werd nooit eerder een club vier keer op rij kampioen.

Manchester City eindigt het seizoen op 91 punten en blijft Arsenal twee punten voor. The Gunners, die zo vurig hoopten op het eerste kampioenschap in twintig jaar, wonnen thuis van Everton en moesten hopen een wondertje, die er niet kwam. Voor Oranje-international Nathan Aké is het de vierde titel in vier seizoenen bij City.

Volgende week zaterdag kan Manchester City ook de FA Cup veroveren. Het Manchester United van Erik ten Hag is dan de tegenstander.