Dumfries moet vergoeding betalen na spandoekactie

Dumfries moet op de blaren zitten: geldboete voor speler én Inter

17 mei om 07:20
Laatste update: 17 mei om 08:03

Denzel Dumfries moet een schadevergoeding betalen naar aanleiding van zijn actie bij de huldiging van Internazionale. De rechtervleugelverdediger hield na het kampioenschap een spandoek in de lucht, waarop hij werd afgebeeld met een hond aan de lijn.

Die hond moest Theo Hernández voorstellen, de linksback van rivaal AC Milan met wie Dumfries kort daarvoor stoeide tijdens de wedstrijd. Italiaanse media melden dat de Oranje-international een schadebedrag van vierduizend euro moet betalen. Diezelfde som moet Inter overmaken. De voorbije weken werd al duidelijk dat Dumfries en Inter niet met de actie zouden wegkomen. Met de geldboete kent Dumfries zijn straf.

Via Instagram ging Dumfries al door het stof. Op social media gaf hij aan dat zijn actie 'ongepast' was. 'Ik ben een speler die van rivaliteit in het voetbal houdt. Het is een cruciaal onderdeel van elk spel. Maar ik besef dat het een beoordelingsfout van mijn kant was, en helemaal geen intelligent gebaar.'

De volgende confrontatie tussen Dumfries en Hernández laat niet lang op zich wachten. Volgende maand staan de twee kemphanen tegenover elkaar op het EK in Duitsland. Dumfries zit in de voorselectie van het Nederlands elftal, Hernández gaat met Frankrijk mee naar het eindtoernooi.