Bram van Polen heeft laatste wedstrijd gespeeld voor PEC Zwolle

Tranen in Zwolle: clublegende Van Polen neemt na duel 508 afscheid van PEC-publiek

19 mei om 16:40

Bram van Polen heeft zijn laatste wedstrijd als profvoetballer gespeeld. Het clubicoon van PEC Zwolle stapte zondagmiddag tegen FC Twente (1-2) voor het laatst het veld op als Blauwvinger, na zeventien seizoenen trouwe dienst. 

De 38-jarige Van Polen, die zijn afscheid eind vorige maand aankondigde middels een persoonlijke video, speelde tegen Twente zijn 508e officiële wedstrijd voor PEC. Daarmee is hij met afstand de speler met de meeste wedstrijden voor de club. Nummer twee Klaas Drost volgt met 346 duels. 

Van Polen, die na komende zomer gaat voetballen voor jeugdliefde VVOG uit Harderwijk, won drie prijzen met PEC. In 2012 was hij van de partij toen de club kampioen van de Keuken Kampioen Divisie (destijds nog Jupiler League) werd. 

KNVB Beker-winst tegen Ajax
Ook was hij basisspeler toen PEC in 2014 ten koste van Ajax de KNVB Beker wist te winnen. Van Polen droeg met een doelpunt bij aan de historische 5-1 zege op de Amsterdammers. Een paar maanden later werd Ajax ook verslagen in de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

De speler met de meeste Eredivisie-wedstrijden voor één club is Van Polen niet geworden. Dat record staat nog altijd op de naam van Sander Boschker, die 562 keer het doel van Twente verdedigde. Het zal echter niets afdoen aan de status die Van Polen de rest van zijn leven zal genieten in Zwolle: die van een absolute en hondstrouwe clublegende.