Waar wordt het EK voetbal uitgezonden in België en Duitsland?

Hier wordt het EK voetbal uitgezonden in België en Duitsland

24 mei om 22:00

Niets is zo Nederlands als kritiek op de commentatoren tijdens het EK. Maar goed nieuws: het eindtoernooi wordt natuurlijk ook uitgezonden in buurlanden België en Duitsland. Hier kun je terecht.

In Nederland worden alle wedstrijden op het EK 2024 uitgezonden door de NPO. Alle duels zullen live te zien zijn op NPO1, NPO2 of NPO3. Niet iedereen zit te wachten op het Nederlandse commentaar, maar voor die mensen is er goed nieuws: het EK is ook te zien via Belgische of Duitse tv-zenders.

Hier is het EK te zien in België

Voor het Nederlands sprekende deel van België (Vlaanderen) wordt het EK voetbal uitgezonden door de VRT onder de naam Sporza. Voor de Franstaligen (Wallonië is het toernooi te volgen bij RTBF.

Mensen die de wedstrijden willen kijken bij 'de Belg' kunnen dus terecht bij de VRT. Deze zender is bij Ziggo te vinden op kanaal 51, terwijl je bij KPN inschakelt op kanaal 29. Bij Odido zit 'ie op kanaal 21.

Hier is het EK te zien in Duitsland

De tv-rechten voor alle wedstrijden van het EK voetbal zijn door de UEFA verkocht aan de tv-zenders van het Duitse Telekom. Het is de eerste keer in zestig jaar dat ARD en ZDF naast de rechten grijpen. In de Duitse wetgeving is echter wel opgenomen dat de halve finales op een EK of WK gratis te zien moeten zijn voor iedereen.

ARD en ZDF hopen nog zoveel mogelijk uitzendrechten te kunnen bemachtigen via onderhandelingen met de Duitse Telekom. De Duitse zender RTL, ook te zien in Nederland, heeft de rechten om zeventien duels live uit te zenden: veertien groepswedstrijden, twee achtste finales en een kwartfinale. Zodoende is het nog grotendeels afwachten voor Nederlanders hoeveel wedstrijden er uiteindelijk te zien zullen zijn via een Duitse zender.

RTL is in Nederland te zien via kanaal 58 (Ziggo), kanaal 46 (KPN) of kanaal 397 (Odido). Voor ARD kun je inschakelen op kanaal 54 (Ziggo), kanaal 45 (KPN) of kanaal 391 (Odido), terwijl je voor ZDF je tv kunt zetten op kanaal 55 (Ziggo), kanaal 46 (KPN) of kanaal 392 (Odido).