Deze spelers dienen nu het langst dezelfde Eredivisie-club

Nieuwe clubmannen: deze spelers dienen nu het langst dezelfde Eredivisie-club

22 mei om 17:00

Nu Bram van Polen en Mark van der Maarel hun kicksen aan de haak hangen, worden echte clubmannen steeds spaarzamer. Dit zijn nu de langst dienende voetballers in de Eredivisie.

1. Michael Brouwer (Heracles Almelo)
Met stip op één staat Brouwer. Al elf seizoenen staat hij onder contract bij Heracles Almelo. De sluitpost, die in het seizoen 2021/2022 wel even werd uitgeleend aan FC Emmen, is nog altijd pas 31 jaar en ook dit seizoen 'gewoon' vaste kracht onder de lat van de Almeloërs. De doelman miste zelfs geen minuut.

2. Etienne Vaessen (RKC Waalwijk)
Al negen jaar is Vaessen de eerste keeper bij RKC, waar hij dus al bijna een decennium onder contract staat. Hij kwam over van de amateurs en speelt dus al zijn gehele profcarrière voor dezelfde club. Na dit seizoen komt er hoogstwaarschijnlijk een einde aan: zijn contract loopt af en Vaessen wil dolgraag een stap maken. Onder meer PSV heeft interesse.

3. Justin Bijlow (Feyenoord)
Bijlow maakt alweer acht jaar deel uit van de hoofdmacht van Feyenoord. De 26-jarige doelman is sinds 2018 ook daadwerkelijk de eerste keus in De Kuip. Door blessures kwam de Oranje-international echter nooit verder dan 25 competitiewedstrijden in één seizoen.

4. Bart Vriends (Sparta Rotterdam) & Mike Hauptmeijer (PEC Zwolle)
Sparta-captain Vriends kwam ruim acht jaar geleden transfervrij over van Go Ahead Eagles. Inmiddels is de stopper niet meer weg te denken uit de defensie van de Kasteelheren. Hij deelt de vierde plek met Hauptmeijer, reservekeeper bij PEC Zwolle.

5. Armando Obispo, Mauro Júnior (beiden PSV) & Lutsharel Geertruida (Feyenoord)
Geertruida speelt al zijn hele voetballeven voor Feyenoord, maar sinds 2018 maakt hij ook daadwerkelijk deel uit van de hoofdmacht. Obispo en Mauro staan bij PSV officieel langer onder contract dan die zes jaar, maar de twee verdedigers speelden een seizoen op huurbasis bij respectievelijk Vitesse en Heracles Almelo.

Jens Toornstra (444), Lasse Schöne (441), Aaron Meijers (376), Nick Viergever (343) & Steven Berghuis (324) zijn de spelers met de meeste Eredivisie-wedstrijden achter hun naam, verdeeld over periodes bij verschillende clubs.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Steven Berghuis (@stevenberghuis)