Magische mijlpaal Berghuis bij Ajax

Berghuis adviseert Ajax-spelers: 'Nagedacht hoe we dit aanpakken'

17 mei om 16:42

Steven Berghuis is trots dat hij de magische mijlpaal van vijfhonderd officiële wedstrijden in het betaald voetbal heeft bereikt. De aanvaller van Ajax wil het woelige seizoen zondag met een positieve noot afsluiten, in het uitduel bij Vitesse.

Berghuis kwam vorige week als invaller in het veld tegen Almere City FC. Het was zijn vijfhonderdste optreden in het betaald voetbal. "Ik had niet verwacht dat ik zoveel wedstrijden in het betaald voetbal zou spelen, gezien mijn lange tijd bij de amateurs", vertelt hij op de clubsite. "Ik ben dankbaar voor de kansen die ik bij alle clubs heb gekregen. Ik heb altijd hard gewerkt en ben ook eigenlijk altijd fit geweest, waardoor ik ook veel heb kunnen spelen. Daar ben ik trots op."

De 32-jarige spelmaker vindt de mijlpaal 'bijzonder'. Hij is bovendien blij dat hij na drie maanden weer op het veld staat. Na een kleine twintig minuten tegen FC Volendam speelde hij tegen Almere alweer een helft mee. "Ik liep eerst een blessure aan mijn binnenband op tijdens een wedstrijd tegen Bodø/Glimt. Tijdens mijn revalidatie kreeg ik last van mijn onderrug. Dat was het meest vervelende, omdat het moeilijk te verhelpen was."

"Ondanks behandelingen en oefeningen bleef ik last houden, vooral op het veld", vervolgt Berghuis. "Daarom besloten we ons te richten op volledig herstel in plaats van te focussen op het halen van een specifieke wedstrijd. Uiteindelijk heeft dit proces tijd gekost, maar ik ben nu volledig hersteld en daar ben ik erg blij mee."

Berghuis gaat zondag met Ajax op bezoek bij Vitesse, dat al gedegradeerd is en vecht voor zijn voortbestaan. "Ik heb erover nagedacht hoe we dit moeten aanpakken. We moeten respect tonen voor de situatie in Arnhem. Hopelijk kunnen we een mooie wedstrijd neerzetten voor beide teams. Ik denk dat we gewoon moeten genieten en vrij moeten spelen."