Marten de Roon kan Europa League-finale niet spelen

De Roon: 'Wat de belangrijkste week had moeten zijn, werd een nachtmerrie'

17 mei om 17:07

Marten de Roon heeft bevestigd dat hij de Europa League-finale aan zich voorbij moet laten gaan. De Oranje-international viel afgelopen woensdag geblesseerd uit in de finale van de Coppa Italia. Of hij op tijd fit is voor het EK, is op dit moment nog niet duidelijk. 

Gian Piero Gasperini, de trainer van Atalanta, voorspelde kort na de nederlaag tegen Juventus al dat De Roon dit seizoen waarschijnlijk niet meer in actie komt. Zo ver wil hij nog niet gaan, maar duidelijk is wel dat de finale tegen Bayer Leverkusen te vroeg komt. 'Een paar dagen geleden had ik nooit gedacht dat ik deze woorden zou moeten schrijven: ik kan de Europa League-finale niet spelen. Wat de belangrijkste week uit mijn carrière had moeten zijn, werd de grootste nachtmerrie', luidt zijn boodschap op Instagram. 

De Roon wil tegelijkertijd niet voor te veel negatief sentiment zorgen. De focus moet immers op resultaat liggen, niet op zijn blessure. 'In eerste instantie was het soms moeilijk te geloven: we stonden in de bekerfinale en de Europa League-finale. Ik heb teamgenoten zien rennen en ik heb fans horen zingen als geen ander.', blikt hij terug. 'Dat zijn gevoelens die ik me altijd zal blijven herinneren. Kijk naar mijn gezicht als ik het veld betreed... Het is gewoon puur geluk. Mijn reis eindigde halverwege, maar de reis van Atalanta gaat door...'

De oud-speler van sc Heerenveen reist aanstaande woensdag naar Dublin, het strijdtoneel voor de finale tussen Atalanta en Leverkusen. 'Ik blijf bij de jongens en leef zoals normaal naar dat eerste fluitsignaal toe, maar als het eenmaal is begonnen, kan ik niets meer veranderen. Ik zal zo hard schreeuwen als ik kan. Bedankt aan iedereen die een bericht heeft gestuurd en er zijn nog maar twee woorden over: Forza Atalanta', besluit hij zijn bericht. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marten de Roon (@martenderoon15)