Allegri ontslagen als trainer van Juventus

Einde verhaal: Juventus stuurt Allegri twee dagen na tirade de laan uit

17 mei om 17:30
Laatste update: 17 mei om 17:43

Massimiliano Allegri is niet langer de trainer van Juventus. De 56-jarige Italiaan heeft vrijdag van de clubleiding te horen gekregen dat hij is ontslagen. Dat nieuw meldt de club vrijdagmiddag. 

Een breuk tussen Juventus en Allegri was al aanstaande. De trainer won met de Oude Dame afgelopen woensdag ten koste van Atalanta Bergamo nog wel de Coppa Italia, maar Juventus maakt een zeer grijs en wisselvallig seizoen door. 

De druk op Allegri nam woensdag tijdens én na het duel met Atalanta nog grotere proporties aan. Gedurende de wedstrijd was de trainer zijn woede al niet meer de baas. Toen hij werd weggestuurd, werd hij woest. 

Woest was hij ook na afloop, toen hij een journalist bedreigde. Dat kwam hem op gigantisch veel kritiek te staan. In de loop van vrijdag is hij door de clubleiding van Juventus op de hoogste gesteld van zijn ontslag.

Allegri werd na zijn tirade door de Serie A al voor twee wedstrijden geschorst. Daardoor zou hij zijn laatste wedstrijd op de Juve-bank sowieso al achter de rug hebben. In de zomer namen beide partijen sowieso al afscheid. Thiago Motta, de succestrainer van Bologna, wordt genoemd als opvolger. Hij plaatste zich met die club voor de Champions League.