BTI geeft groen licht voor aandelenoverdracht van Oyf naar Vitesse-stichting

Nog meer goed nieuws voor Vitesse: BTI geeft groen licht voor aandelenoverdracht

17 mei om 18:24
Laatste update: 17 mei om 18:27

Vitesse heeft na het positieve bericht uit Zeist ook een reactie ontvangen vanuit het Bureau Toetsing Investeringen (BTI) van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Duidelijk is dat de Arnhemmers nu daadwerkelijk over kunnen gaan tot de overdracht van aandelen van PMH (Valeriy Oyf) naar de stichting 'Vitesse voor Altijd'. 

Het BTI heeft de voorbije maanden onderzoek gedaan naar de sanctienaleving. Ook werd de beoogde aandelenoverdracht, én in hoeverre er sprake zou zijn van 'een relatie met gesanctionerde entiteiten bij de uitvoering ervan'. 

De conclusie is dat Vitesse goedkeuring krijgt voor deze stap. Daar zit wel een voorwaarde aan vast. De club moet het exact uitvoeren zoals is opgesteld in het zogeheten 'herstructureringsplan'. Vitesse kan zodoende het Russische hoofdstuk voorgoed alsuiten en de aandelen overdragen. 

Het tweede goede nieuws van vrijdag stemt Edwin Reijntjes, algemeen directeur ad interim, tevreden. "Het is een buitengewoon goede dag vandaag, voor iedereen die Vitesse een warm hart toedraagt. Met dit bericht kunnen we de aandelen overdragen. Dat is een absolute noodzaak om überhaupt de licentie te kunnen behouden. Stap voor stap komen we dichterbij ons doel. Dat is zeer positief!'", vertelt hij via de clubsite.