Vermoedelijke opstelling Feyenoord tegen Excelsior

Vermoedelijke XI Feyenoord: Slot moet puzzel leggen in afscheidsduel

19 mei om 08:00
Laatste update: 19 mei om 08:00

Arne Slot neemt zondag met een gehavend Feyenoord afscheid van De Kuip. De oefenmeester verkast na dit seizoen naar Liverpool en neemt het in zijn last dance op tegen stadsgenoot Excelsior.

Waar Excelsior nog strijdt om lijfsbehoud, is het voor Feyenoord een duel om des keizers baard. De Rotterdammers zijn zeker van plek twee en kunnen Slot een fraai afscheid geven. De vertrekkende trainer zal nog één keer een puzzel moeten leggen om elf namen het veld in te sturen. Quilindschy Hartman, Mats Wieffer, Bart Nieuwkoop, Antoni Milambo, Gjivai Zechiël, Quinten Timber, Thomas Beelen, Santiago Gimenez én Kostas Lamprou zijn wegens blessures of ziekte afwezig.

De logische vervanger van Beelen is Gernot Trauner. Verder ziet de achterhoede er tegen Excelsior net zo uit als tegen NEC, wat betekent dat Marcos López weer de linksback is. Op het middenrif is er weer plek voor Thomas van den Belt en Ramiz Zerrouki. Door de blessure van Gimenez mag Ayase Ueda, de laatste weken in vorm, het weer laten zien in de punt van de aanval. Alireza Jahanbakhsh, die zeer waarschijnlijk vertrekt bij Feyenoord, krijgt een basisplaats.

Slot kwam in de zomer van 2021 bij Feyenoord. Een kleine drie jaar later neemt hij afscheid van Het Legioen, thuis tegen Excelsior.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Trauner, Hancko, López; Zerrouki, Van den Belt, Stengs; Jahanbakhsh, Ueda, Paixão