Vermoedelijke opstelling Ajax tegen Vitesse

Vermoedelijke XI Ajax: Van 't Schip kiest voor Berghuis in afscheidswedstrijd

19 mei om 07:34
Laatste update: 19 mei om 07:34

Ajax sluit een seizoen om snel te vergeten zondag af in Arnhem. In het GelreDome is het al gedegradeerde Vitesse de tegenstander van de Amsterdammers, waar John van 't Schip voor de laatste keer aan de zijlijn staat.

Van 't Schip stapte na het ontslag van Maurice Steijn in als interim-trainer. Al snel werd duidelijk dat hij het seizoen zou afmaken. Na zondag doet hij een stap terug en per volgend seizoen gaat hij een nog onbekende functie bekleden in Amsterdam. In zijn laatste wedstrijd als trainer voert hij naar alle waarschijnlijkheid twee wijzigingen door ten opzichte van de gewonnen wedstrijd tegen Almere City (3-0), waarvan één noodgedwongen.

In dat duel met Almere was een hoofdrol weggelegd voor Steven Bergwijn, die voor een hattrick tekende. De aanvoerder wordt vanzelfsprekend in de basis verwacht en zal de voorhoede vormen met Brian Brobbey en Steven Berghuis. Laatstgenoemde keerde twee weken geleden terug van een langdurige blessure en speelde vorige week een helft mee. Tegen Vitesse lijkt hij aan de aftrap te kunnen verschijnen.

Op het middenrif spelen Sivert Mannsverk, Kenneth Taylor en Jordan Henderson, die mogelijk ook al zijn laatste duel voor Ajax speelt. Het is nog onduidelijk of de Engelsman ook volgend seizoen in de Johan Cruijff Arena speelt. Achterin ontbreekt Jorrel Hato door een schorsing. Als Van 't Schip niet al te veel wil schuiven, lijkt Borna Sosa zijn meest logische vervanger. 

Vermoedelijke opstelling Ajax: Rulli; Rensch, Sutalo, Kaplan, Sosa; Mannsverk, Henderson, Taylor; Berghuis, Brobbey, Bergwijn