Bruma vertelt over speciaal gevoel bij duel met PSV

RKC-routinier ziet duel met oude liefde PSV niet als laatste dans: 'Wil nog door'

18 mei om 10:42
Laatste update: 18 mei om 10:44

Voor veel RKC-spelers is de wedstrijd met PSV het belangrijkste duel van het jaar, maar voor Jeffrey Bruma is het extra speciaal. De verdediger werd twee keer kampioen met PSV en heeft nog altijd een heel fijn gevoel bij de Eindhovense club.

Bruma vertelt tegenover het Eindhovens Dagblad dat zijn familie zich nog altijd thuis voelt in Eindhoven. "Ik heb bij PSV nog altijd een goed gevoel en vind het geweldig dat mijn zoon komende zomer in de opleiding is opgenomen. Hij is nu een aanvaller en gaat dan spelen bij de onder-9. Mijn kinderen zijn al wat ouder en daarom wil ik liever niet meer naar het buitenland. Destijds was dat niet zo'n punt, maar nu hebben ze in Eindhoven gewoon hun thuis."

Inmiddels is Bruma 32 en is hij twee keer kampioen van de Eredivisie geworden. Dit jaar is zijn speeltijd bij RKC minder, maar denken aan stoppen doet hij nog niet. "Hoe vervelend ook. Ik snap dat mijn perspectieven na deze periode niet beter zijn geworden en ben wat dat betreft niet gek, maar wil nog wel graag blijven voetballen. We gaan het zien. Als het straks een keer ophoudt, wil ik rustig een jaartje nadenken wat ik in de verdere toekomst ga doen. Het trainersvak? Zou misschien kunnen, want ik ben achterin altijd wel volop bezig geweest met coaching en kan met verschillende karakters omgaan."

Ook Bruma kreeg de veelbesproken Ibiza-trip van PSV mee. De verdediger ging zelf ook wel eens op zo’n reis met de Eindhovenaren na het kampioenschap en denkt dan ook dat de trip geen nadeel hoeft te zijn. "We hebben bij PSV na de titel van 2015 precies zo'n trip gemaakt, weet ik nog. We werden toen vroeg kampioen en gingen voor de laatste speelronde nog een paar dagen naar Ibiza. Heerlijke periode. Ik denk niet dat het zo slecht is voor de vorm. Even uit de modus van altijd alles doen om topprestaties te leveren. Het hoeft echt niet verkeerd uit te pakken."