LIVE: speelronde 34 in de Eredivisie

LIVE: Twente naar Champions League, nacompetitie Excelsior (gesloten)

19 mei om 16:35
Laatste update: 19 mei om 16:35

Het seizoen 2023/2024 in de Eredivisie nadert zijn einde. Zondagmiddag worden de laatste negen wedstrijden afgewerkt. Bij VoetbalPrimeur ben je aan het juiste adres om niets van de laatste speelronde te missen. Volg alles over en rondom de laatste duels in het liveblog hieronder!

PSV is kampioen, Feyenoord is de nummer twee en Ajax staat vast op plek vijf. Zeker is al dat Vitesse en FC Volendam volgend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie uitkomen. Máár, er is nog genoeg te beslissen in speelronde 34. Wie wordt er derde, en gaat de voorronde van de Champions League in? FC Twente heeft de beste papieren, maar voelt de hete adem van AZ.

In de kelder van de Eredivisie is het eveneens nog razend spannend. Wie gaat de nacompetitie in en wie speelt zich veilig? Nummer zestien Excelsior moet naar Feyenoord, terwijl nummer vijftien RKC Waalwijk op bezoek gaat bij PSV. Zelfs nummer veertien Heracles Almelo is nog niet helemaal veilig...

Natuurlijk draait de zondagmiddag ook om Arne Slot, die voor het laatst langs de lijn staat bij Feyenoord. De trainer verkast naar Liverpool en zal een waardig afscheid krijgen in De Kuip. Krijgt John van 't Schip die ook in Arnhem, van de meegereisde Ajax-fans? De oefenmeester stapte op een zeer moeilijk moment in en coacht Ajax zondag voor het laatst.

In alle stadions wordt om 14.30 uur afgetrapt. Volg het liveblog hieronder!

Het volledige programma:
PSV - RKC Waalwijk
Feyenoord - Excelsior
PEC Zwolle - FC Twente
AZ - FC Utrecht
Vitesse - Ajax
Almere City - NEC
Sparta Rotterdam - sc Heerenveen
FC Volendam - Go Ahead Eagles
Heracles Almelo - Fortuna Sittard