Foden speler van het jaar in Engeland

Premier League maakt speler van het jaar bekend: Man City mag juichen

18 mei om 12:50

De Premier League speler van het jaar is voor het vijfde jaar op rij iemand van Manchester City. Phil Foden is dit seizoen de opvolger van Erling Haaland, die de prijs vorig jaar won.

Foden ontving zaterdag de prijs voor zijn ijzersterke seizoen in dienst van Manchester City. Met 25 goals en elf assists in 51 wedstrijden was de aanvaller uit Stockport een belangrijk aandeel in de mogelijke titelprolongatie van The Citizens. Voormalig City-speler Cole Palmer (nu Chelsea) heeft de prijs voor talent van het jaar gekregen. Foden en hij speelden samen in de jeugd van City.

Voor Manchester City is de prijs van Foden ook een prachtige prestatie. Het is het vijfde jaar op rij dat de ploeg van Pep Guardiola de speler van het jaar af mag leveren. Eerder wonnen Kevin de Bruyne (twee keer), Ruben Dias en Haaland de prijs ook al. De laatste speler die de prijs won en niet voor Manchester City speelde was Virgil van Dijk in 2019. Met nog één wedstrijd te spelen heeft Man City twee punten voorsprong op achtervolger Arsenal. De ploeg van Guardiola speelt thuis tegen West Ham, Arsenal thuis tegen Everton.