Lazio ziet Feyenoord als voorbeeld

Italiaanse topclub spiegelt zich aan 'model' Feyenoord met transferbeleid

18 mei om 20:15

Lazio ziet Bayer Leverkusen én Feyenoord als voorbeelden van succesvol sportief beleid. Sportief directeur Angelo Fabiani van de Romeinen vertelt dat hij zich aan de Duitse kampioen en Nederlandse topclub wil spiegelen.

Volgens Fabiani wil Lazio het qua transferbeleid iets anders gaan doen. "We zullen een nieuwe cyclus beginnen, met jonge spelers. Behalve grote uitzonderingen ben ik niet van plan spelers ouder dan dertig jaar te contracteren", vertelt hij aan La Repubblica. "Bayer Leverkusen en Feyenoord dienen als model." De Rotterdammers en de Romeinen zijn geen onbekenden. Dit seizoen troffen ze elkaar nog in de groepsfase van de Champions League.

Fabiani bevestigt ook dat Lazio verder wil met trainer Igor Tudor en de ervaren spits Ciro Immobile. "Ciro heeft bij Lazio nog een contract voor twee jaar en is aanvoerder. Het leven van een aanvaller kent altijd ups en downs, maar praten over iemand als hij lijkt mij zinloos."

Daarnaast zal ook Daichi Kamada in Rome blijven. De 27-jarige Japanse spelmaker beschikt over een optie, waardoor hij zelf kan bepalen of hij zijn aflopende contract wil verlengen. "Kamada heeft zijn lot in handen. Het lijkt mij dat hij erg gelukkig is om te blijven en, zoals zijn zaakwaarnemer mij vertelt, gaat hij daar honderd procent voor."