Bizot moet bedanken voor EK met Oranje

Bizot ziet door 'zwaarwegende familieomstandigheden' zelf af van EK met Oranje

18 mei om 21:32
Laatste update: 18 mei om 22:21

Marco Bizot ziet vanwege familieomstandigheden zelf af van deelname aan het EK. De 33-jarige doelman is aan een sterk seizoen bezig met Stade Brest, maar hij ontbrak vrijdag verrassend in de voorselectie van Oranje. Tegenover Voetbal International geeft hij tekst en uitleg.

Bizot maakte tijdens de vorige interlandperiode juist zijn rentree in de selectie van het Nederlands elftal. "Het leek allemaal zo mooi op zijn plekje te vallen", verzucht hij in gesprek met VI. "Maar het is beter voor mijn familie en voor Oranje dat ik thuis blijf." 

Al tijdens de interlandperiode in maart gaf Bizot aan dat er 'zwaarwegende familieomstandigheden zijn die zijn aandacht vragen'. "Dat heb ik verteld aan keeperstrainer Patrick Lodewijks, dokter Edwin Goedhart en de bondscoach." Wat er precies aan de hand is, houdt hij privé. "Intussen verliep het trainingskamp prima. Ik was heel blij weer terug te zijn bij Oranje en heb heerlijk gewerkt met mijn collega-keepers, Bart Verbruggen en Mark Flekken. Na die week leken de sportieve vooruitzichten op een EK goed."

"We hadden afgesproken dat Patrick me zou bellen, tegen de tijd dat de voorselectie zou worden samengesteld", vervolgt Bizot. "Dat heeft hij gedaan en helaas heb ik hem toen moeten vertellen dat er in de familieomstandigheden niks is veranderd. We zitten nog steeds in hetzelfde schuitje. Daardoor zie ik het niet zitten vijf of zes weken op pad te gaan voor een eindtoernooi. Hoe graag ik dat ook had gewild. De familie gaat nu voor."

Ronald Koeman nam uiteindelijk vier keepers op in zijn voorselectie. Bart Verbruggen, Mark Flekken, Justin Bijlow en Nick Olij zijn nog in de race voor het EK.