Vink ziet vier betere opties dan Wijnaldum voor Oranje

Vink ziet vier betere opties op tien in Oranje: 'Waarom dan Wijnaldum?'

18 mei om 22:56

Marciano Vink denkt dat Georginio Wijnaldum meegaat naar het EK, maar zelf had hij een andere keuze gemaakt. Volgens de ESPN-analist beschikt bondscoach Ronald Koeman over betere opties op nummer tien in het Nederlands elftal.

"Je hebt Xavi Simons, Quinten Timber, Tijjani Reijnders en Teun Koopmeiners, die allemaal op tien kunnen spelen. Waarom heb je dan nog een Wijnaldum nodig? Omdat hij in de kleedkamer heel goed is?", begint Vink bij Voetbalpraat. "Ik gun het iedereen. Alleen denk ik dat als je met vier potentiële nummers tien naar een EK gaat, dat je meer dan voldoende hebt."

Hoewel Vink betere opties ziet voor Oranje, denkt hij wel dat Wijnaldum geselecteerd zal worden voor het EK. "Dat denk ik wel. Als je die keuze niet maakt, dan had je hem er nu niet bijgehaald", doelt hij op de voorselectie. "Hij en Koeman hebben ook best wel een goede band. Virgil van Dijk zal er ook een bepaald gevoel bij hebben. Dus ik acht de kans vrij groot dat Wijnaldum meegaat." 

De 33-jarige middenvelder vertrok afgelopen zomer naar het Saudische Al Ettifaq, waarvoor hij in 29 duels zeven keer scoorde en zes assists gaf. In maart besloot Koeman hem weer op te roepen voor Oranje, na een afwezigheid van negen maanden. Hij begon in de basis tegen Schotland en scoorde. Tegen Duitsland kwam hij niet van de bank.

Vink zegt het 'best te vinden wat ze beslissen', maar plaatst wel een kanttekening. "Als je vier jongens hebt, die het heel erg goed gedaan hebben bij hun club... Reijnders is verkozen tot beste nieuwkomer in de Serie A, Koopmeiners schiet vanaf die positie de ene na de andere bal binnen, Simons wekt interesse in het buitenland, Timber die komt. En Gakpo heeft op het WK ook laten zien dat hij er fantastisch kan spelen. Dus waarom?"