EK-afvaller Stengs trots op seizoen bij Feyenoord

Geen EK voor 'volwassen geworden' Feyenoord-middenvelder: 'Niet toe aan vakantie'

19 mei om 07:42
Laatste update: 20 mei om 12:36

Calvin Stengs is ondanks het missen van het EK trots op zijn seizoen bij Feyenoord. De middenvelder annex aanvaller vindt dat hij 'nauwelijks wisselvallig' is geweest bij de Rotterdammers.

Ronald Koeman maakte donderdag de voorlopige selectie van Oranje voor EK in Duitsland bekend. De naam van Stengs preek niet op de lijst. De aanvaller annex middenvelder van Feyenoord is ondanks het missen van het eindtoernooi trots op zijn seizoen bij de Rotterdammers. Van de 'lakse houding' bij Stengs is geen sprake meer. "Dat kleeft een beetje aan me", aldus de spelverdeler tegenover de NOS. "Maar ik denk niet dat dit zo is. Ik denk dat ik dit seizoen nauwelijks wisselvallig ben geweest en van waarde was met mijn creativiteit en assists."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Nederland

  • logo

    Oostenrijk

"Ik heb dit seizoen sowieso vaak genoten van ons spel", vervolgt Stengs."Ik heb dit seizoen wel wat laten zien. Ook met mijn ervaringen uit het buitenland. Ik ben daar snel volwassen geworden, mede door het vaderschap."

Stengs maakte dit seizoen zes doelpunten en gaf elf assists in de Eredivisie. Na het lange seizoen bij Feyenoord, dat dus niet verlengd wordt met een EK bij Oranje, voelt de jeugdexponent van AZ wel wat pijntjes. "Maar het is niet zo dat ik heel erg toe ben aan vakantie."