Vitesse maakt eindstand crowdfundingsactie bekend

Vitesse maakt eindstand crowdfundingsactie bekend: 'Fantastisch resultaat'

19 mei om 12:18

Vitesse heeft een kleine twee miljoen euro opgehaald met de crowdfundingsactie. Dat maakt de Gelderse club zondag bekend, enkele uren voor het voorlopig laatste Eredivisie-duel met Ajax in het Gelredome.

Vitesse, dat reeds gedegradeerd is, vecht voor zijn voortbestaan. De Arnhemmers kregen deze week wel een flinke opsteker, want de aandelenoverdracht is goedgekeurd. Daardoor zijn de Russische banden, een belangrijke voorwaarde, na veertien jaar definitief doorgesneden. Vitesse mag zodoende hopen op een licentie voor het komende seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. 

De laatste maanden droegen veel voetbalfans hun steentje bij om een faillissement af te wenden. Vitesse maakt bekend dat de crowdfundingsactie een 'fantastisch resultaat' van 1.936.943,38 miljoen euro heeft opgeleverd. De club heeft de volgende actie alweer afgetrapt: een campagne om seizoenkaarten te verkopen. 

Supporters die een seizoenkaart afschaffen nemen wel een zeker risico. 'Ondanks de blik op komend seizoen zijn er nog wel een aantal onzekerheden bij Vitesse. Vandaar dat het goed is om te benadrukken dat bij aanschaf van de seizoenkaart er geen recht op restitutie is op het moment dat de club onverhoopt haar licentie verliest', schrijft Vitesse