'Bayern krijgt ook afwijzing van Roger Schmidt'

'Pijnlijk: Bayern loopt ook bij zesde trainerskeuze een blauwtje'

19 mei om 13:12
Laatste update: 19 mei om 13:40

Bayern München heeft Roger Schmidt benaderd om de nieuwe trainer te worden. De ex-coach van PSV ziet het echter niet zitten om Thomas Tuchel op te volgen bij de geplaagde Bundesliga-grootmacht, meldt BILD.

Volgens het Duitse medium heeft Schmidt snel de deur dichtgegooid. Hij blijft liever bij Benfica, hoewel hij al enige tijd onder druk staat in Lissabon. Het is al de zesde keer dat Bayern een blauwtje loopt in de zoektocht naar een nieuwe trainer. Eerder bedankten Xabi Alonso, Julian Nagelsmann, Oliver Glasner en Ralf Rangnick voor de eer. Ook gesprekken met Tuchel om de samenwerking alsnog te verlengen liepen op niets uit.

Bayern maakte al bekend dat de bij Brighton & Hove Albion vertrekkende Roberto de Zerbi ook geen optie is. Volgens BILD geldt hetzelfde voor Zinedine Zidane. Het blijft daardoor de vraag wie komend seizoen aan het roer staat in de Allianz Arena. De naam van Erik ten Hag viel al, hoewel hij momenteel nog onder contract staat bij Manchester United. Ook een terugkeer van Hansi Flick wordt niet langer uitgesloten.

Der Rekordmeister beleefde een desastreus seizoen, waarin het als derde eindigde in de Bundesliga. In de halve finale van de Champions League was Real Madrid nipt te sterk.