Wedstrijdverslagen speelronde 34

Sobere zwanenzang Pastoor en Van Wonderen, Go Ahead sluit seizoen af met winst

19 mei om 16:30
Laatste update: 19 mei om 16:40

Alex Pastoor heeft zondagmiddag op ietwat trieste wijze afscheid genomen als trainer van Almere City, dat hard onderuit ging tegen NEC. Go Ahead Eagles kwam niet voorbij FC Volendam, en Sparta sloot het seizoen goed af met een zege op sc Heerenveen. 

Almere City - NEC
Almere was bij aanvang al veilig van lijfsbehoud, maar wilde toch wat presteren tegen NEC. Het was immers de laatste wedstrijd van Pastoor, die na dit seizoen wordt opgevolgd door Hedwiges Maduro. De Flevolanders begonnen nog goed. Rajiv van La Parra maakte de fraaie openingstreffer. 

Nog voor rust stelde NEC orde op zaken. Kodai Sano en Dirk Proper zorgden voor een voorsprong, die na rust werd uitgebouwd door Koki Ogawa en Tjaronn Chery: 1-4. 

FC Volendam - Go Ahead Eagles
Volendam was bij aanvang van het duel al gedegradeerd, terwijl Go Ahead zich al verzekerd had van deelname aan de play-offs om Europees voetbal. De belangen waren dan ook niet heel groot. 

Er werd uiteindelijk drie keer gescoord. Philippe Rommens zorgde voor de 0-1, waarna Luke Le Roux op slag van rust de 1-1 maakte. In de slotfase zorgde Enric Llansana nog voor een Deventerse overwinning: 1-2. 

Sparta - Heerenveen
Heerenveen is het al een tijdje kwijt. De spelers slaagden er ook zondag uit bij Sparta niet in om te winnen. Voor rust ging het nog redelijk gelijk op op Het Kasteel, maar na rust namen de Rotterdammers afstand. 

Camiel Neghli en Tobias Lauritsen. Pawel Bochniewicz maakte de zwanenzang van trainer Kees van Wonderen nog iets draaglijker, maar voor de Friezen eindigt het seizoen als in mineur. Sparta gaat de play-offs in.

Heracles Almelo - Fortuna Sittard
De minst spectaculaire wedstrijd vond zondagmiddag plaats in Almelo. Heracles moest nog even vrezen voor een onwaarschijnlijk degradatiescenario, maar die kwam niet uit. De Almeloërs speelden in een vrij bloedeloos duel met middenmoter Fortuna gelijk. Het werd 0-0.