Verslag van Brighton - Man United

Premier League-seizoen United als nachtkaars uit ondanks knappe zege op Brighton

19 mei om 18:53
Laatste update: 19 mei om 19:00

Ook op de slotdag van de Premier League leek Manchester United in eerste instantie een zware middag te gaan beleven. De wedstrijd met Brighton & Hove Albion eindigde echter in een 0-2 overwinning voor de ploeg van Erik ten Hag, dat desondanks op de achtste plek eindigt.

Met wederom een geïmproviseerde basiself, maar wel een terugkerende Lisandro Martínez ging het elftal van Ten Hag een lastige uitwedstrijd aan de zuidkust tegemoet. Om te stijgen naar plek zeven, had Man United een beter resultaat nodig dan directe concurrent Newcastle United. Om zelfs nog naar plek zes, en daarmee directe Europa League plaatsing, te stijgen moest ook Chelsea verliezen. United deed uiteindelijk wat het moest doen, maar kon niet op medewerking van de concurrenten rekenen.

De eerste helft moest United het onderspit nog delven. Het overgrote deel van het balbezit was voor Brighton, dat ook de grootste mogelijkheden voor zijn rekening nam.

Na rust kwam United echter beter beslagen ten ijs. Verrassend genoeg had het wisselen van onder andere Bruno Fernandes, Sofyan Amrabat en Martínez een positief effect op The Red Devils. Na ruim zeventig minuten spelen wist Diogo Dalot aan te tekenen voor het eerste doelpunt van de wedstrijd. Eén op één met doelman Jason Steele, die Bart Verbruggen weer eens op de bank hield, faalde de Portugees niet. Hij schoof rustig binnen.

Vlak voor tijd deed invaller Rasmus Hojlund nog een extra duid in het zakje. Na een slalom en een droog schot in de korte hoek gooide de Deen de wedstrijd op slot. United tankt vertrouwen op weg naar de FA Cup-finale van volgende week, die ervoor moet zorgen dat de ploeg toch nog Europees voetbal weet vast te stellen.