Guardiola deelt onzekerheid over toekomst: 'Ik ga in gesprek met de club'

Guardiola deelt onzekerheid over toekomst: 'Kans groter dat ik vertrek'

19 mei om 22:28

Pep Guardiola denkt dat zijn laatste seizoen als trainer van Manchester City aanstaande is, zo stelt hij tegenover Sky Sports. De Spanjaard beschikt bij The Citizens nog over een contract tot de zomer van 2025 en denkt niet dat hij na afloop van zijn contract nog langer aan zal blijven.

"De realiteit is dat de kans groter is dat ik vertrek dan dat ik langer blijf", stelt Guardiola "Ik ben hier nu acht jaar, straks negen. Voor nu heb ik het gevoel dat ik tot en met komend seizoen blijf. Ik zal in gesprek gaan met de club. Volgend seizoen kunnen we praten, want ik moet eerst ook met de spelers in gesprek."

Guardiola wist zondag de landstitel te grijpen met Manchester City, door West Ham United met 3-1 opzij te zetten. Het was alweer de vierde keer op rij dat de voormalig trainer van FC Barcelona en Bayern München de Premier League won, wat een nieuw record is. Phil Foden nam zijn ploeg bij de hand tegen West Ham, door in de eerste twintig minuten twee keer te scoren. Ex-Ajacied Mohammed Kudus leek vervolgens met een prachtige goal de spanning terug te brengen, maar Rodri maakte met de 3-1 een einde aan alle onzekerheid.

Abonneer je nu op de dagelijkse nieuwsbrief van VoetbalPrimeur!