Kylian Mbappé gepresenteerd door Real Madrid

Supertransfer officieel: Real Madrid bezegelt langverwachte komst Mbappé

3 juni om 19:29
Laatste update: 3 juni om 19:38

Kylian Mbappé mag zich officieel speler van Real Madrid noemen. Na jaren van geflirt is de Franse superster eindelijk eigendom van De Koninklijke, waar hij een vijfjarig contract tekent. Mbappé laat Paris Saint-Germain na zeven jaar transfervrij achter zich. Dat doet hij als all-time topscorer van de club. 

Het stond in de sterren geschreven dat Mbappé ooit speler van Real Madrid zou worden. De 25-jarige aanvaller had als jonge jongen zijn slaapkamer al volgeplakt met posters van Cristiano Ronaldo, en had al jarenlang sjans met de Madrilenen. Steeds kwam het er niet van, tot nu. Na het EK wordt hij officieel gepresenteerd in Estadio Santiago Bernabéu.

PSG en Mbappé slaagden er dit jaar wederom niet in om de Champions League te winnen, maar toch zal de wereldkampioen van 2018 Parijs via de voordeur verlaten. Mbappé speelde 307 wedstrijden voor PSG. Daarin maakte hij liefst 256 doelpunten, en was hij goed voor 108 assists. 

De steraanvaller werd zeven keer landskampioen met PSG, won drie keer de Franse supercup, veroverde drie keer de Franse beker en werd in dienst van Les Rouges-et-Bleus vijf keer topscorer van de Ligue 1. Bij Real Madrid komt hij de nodige landgenoten tegen. Aurélien Tchouaméni, Eduardo Camavinga en Ferland Mendy staan er al onder contract. 

Al in 2017 flirtte Mbappé voor het eerst met Real. Voor voorzitter Florentino Pérez komt een droom uit, nu de Fransman getekend heeft. Met Mbappé en Vinicius Júnior beschikt Real momenteel misschien wel over de twee snelste spelers ter wereld.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)