Harry Kane moet vrezen voor EK-deelname

Update: Engeland hoeft niet te vrezen, EK komt niet in gevaar voor topscorer

20 mei om 15:40
Laatste update: 20 mei om 17:14

Het is momenteel nog niet duidelijk of Harry Kane op tijd fit is voor het EK in Duitsland. De spits van Bayern München en het nationale elftal van Engeland kampt met aanhoudende rugklachten.

Het Duitse BILD weet dat Kane München inmiddels verlaten heeft voor een bezoek aan een speciale arts. Zijn rugklachten zijn de afgelopen periode steeds verder verergerd. Waar het aanvankelijk vrij onschuldig begon, had hij twee weken terug tegen Real Madrid (halve finale Champions Leage) erg veel pijn. 

"Het was borderline in Madrid", aldus Bayern-trainer Thomas Tuchel afgelopen vrijdag op een persconferentie, opgetekend door diverse Duitse media. "We hebben injecties geprobeerd en andere behandelingen, maar zijn rug heeft het volledig begeven. Het is alleen maar slechter geworden en hij kreeg er last van bij de kleinste, alledaagse bewegingen. Trainen is nu uitgesloten."

Kane kwam dan ook niet in actie in de laatste wedstrijd die Bayern dit seizoen speelde, tegen Hoffenheim (4-2 nederlaag). Ondanks dat blijft de 89-voudig international (62 goals) positief gestemd dat hij op 16 juni fit is. Dan speelt Engeland de eerste EK-wedstrijd tegen Servië. De andere twee landen in Groep C zijn Slovenië en Denemarken. 

Update: het EK komt niet in gevaar voor Kane. Dat meldt Sky Sports maandagmiddag. De all-time topscorer van Engeland ondergaat een dezer dagen een speciale behandeling om zijn ruchtproblemen te verhelpen. Hij zal op tijd fit zijn voor de openingswedstrijd. 

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: