'Ajax heeft bij Farioli streepje voor op Brighton'

'Farioli enthousiast, Ajax heeft streepje voor op Brighton'

20 mei om 12:55

Ajax is niet de enige club die achter Francesco Farioli aanzit, maar de Amsterdammers lijken wel een streepje voor te hebben op het eveneens geïnteresseerde Brighton & Hove Albion. Dat meldt Voetbal International.

Farioli en Ajax spraken inmiddels meerdere malen en tijdens die gesprekken groeide van beide kanten het enthousiasme. De Amsterdammers zouden volledig overtuigd zijn van de 35-jarige Italiaan. 'Hij is nog jong, maar Ajax ziet zoveel kwaliteiten in de Italiaan dat men verwacht dat hij over een paar jaar niet meer te halen is voor een Nederlandse club', schrijft VI.

Volgens het weekblad is er ook nu al belangstelling uit grotere competities. Zo is Farioli kandidaat bij Brighton en staat hij op de lijstjes van Serie A-clubs. De jonge oefenmeester zou echter een zwak hebben voor Ajax. 'Volgens ingewijden ziet hij clubs als Ajax en Barcelona met hun identiteit het best aansluiten bij zijn filosofie.'

OGC Nice zal niet dwars liggen. "De technisch directeur neemt ook afscheid, dus dit is een logisch moment voor Farioli om te vertrekken. Nice is al hard op zoek naar opvolgers, ik verwacht niet dat ze hem deze geweldige kans om naar Ajax te gaan, zullen ontnemen", vertelt William Humberset van Nice-Matin.

"Het project van Nice is ook niet meer wat het geweest is", vult Cyril Olives van L’Équipe aan. "Sinds INEOS (de eigenaar, red.) ook Manchester United heeft overgenomen gaat er minder aandacht, en geld, naar Nice. De verwachting is dat er veel spelers zullen vertrekken en het is de vraag wat daar voor terugkomt. Terwijl de selectie nu al eigenlijk niet ideaal is samengesteld voor zijn manier van spelen. Bij Ajax zijn ze dat natuurlijk veel meer gewend."