Franse minister woest na actie van Monaco-speler

Monaco-speler bedekt logo tegen homofobie, Franse minister wil 'zwaarste sancties'

20 mei om 14:26
Laatste update: 20 mei om 17:16

Amélie Oudéa-Castéra, de Franse minister van Sport, hoopt dat AS Monaco-speler Mohamed Camara 'zwaarst mogelijke sancties' gaat ondervinden na zijn controversiële actie van dit weekend. De middenvelder had een logo tegen onder meer homofobie bedekt met tape.

De actie met het logo was in het leven geroepen ter ondersteuning van de Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie, Transfobie en Interseksefobie. De 24-jarige Camara was ook onzichtbaar voorafgaand aan het duel met Nantes toen beide teams poseerden achter een spandoek ter ondersteuning van de actie. 

Oudéa-Castéra is enorm geschrokken. "Zulk gedrag moet met de zwaarst mogelijke sancties worden bestraft, zowel voor de speler als voor de club die hem toestond dit te doen", zo tekent de Franse radiozender RTL op. Zij noemt de beelden waarop het handelen van Camara te zien is 'onacceptabel', en heeft dat ook officieel bij de Ligue 1 gemeld. 

Trainer Adi Hütter werd na afloop van de 4-0 zege (één goal van Camara) gevraagd naar de actie van zijn speler. "Als club ondersteunen we de actie tegen homofobie. Het was een persoonlijk initiatief van hem, waarover we intern met hem zullen praten", besloot de Oostenrijkse trainer. 

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: