'Bayern München denkt aan Kompany als hoofdtrainer'

'Bayern bespreekt voormalig topverdediger als kandidaat voor trainerschap'

20 mei om 19:22

Bayern München heeft de naam van Vincent Kompany intern besproken als mogelijke kandidaat voor de trainersvacature. Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano. Ondertussen zouden er meerdere clubs op het vinkentouw zitten voor de Belgische manager van Burnley. 

Kompany is dit seizoen met Burnley gedegradeerd uit de Premier League. Desondanks geniet Kompany van meerdere clubs interesse. Bayern München zou één van die clubs zijn. Der Rekordmeister is nog altijd op zoek naar een nieuwe trainer voor komend seizoen. Inmiddels kreeg de Duitse grootmacht al van een legio aan trainers een 'nee' verkocht. Onder meer Julian Nagelsmann, Xabi Alonso en Ralf Rangnick zagen het niet zitten om naar Bayern te komen. 

Naast  Bayern München zouden ook Brighton & Hove Albion en Brentford op het vinkentouw zitten voor Kompany. The Seagulls zien Roberto De Zerbi vertrekken na dit seizoen. De Italiaan werd ook in verband gebracht met Bayern, maar van die overstap lijkt geen sprake. Brentford moet mogelijk op zoek naar een opvolger voor de aan Manchester United gelinkte Thomas Frank. Naast Kompany zou Erik ten Hag ook nog altijd op het lijstje staan bij Bayern. 

Kompany wist vorig seizoen indruk te maken met Burnley in de Engelse Championship. Dit seizoen wilde het niet vlotten voor Kompany en The Clarets. Burnley eindigde op de 19e plaats met 24 punten na 38 wedstrijden.