Advocaat roept tweevoudig Oranje-international Brenet op voor Curaçao

Advocaat roept tweevoudig Oranje-international na dispensatie op voor Curaçao

20 mei om 20:18

Dick Advocaat, de bondscoach van Curaçao, heeft Joshua Brenet geselecteerd voor de eerste twee wedstrijden voor de kwalificatie van het WK 2026. Curaçao speelt op 5 juni thuis tegen Barbados en op 8 juni uit tegen Aruba en kan per heden beschikken over de verdediger van FC Twente.

Het was niet vanzelfsprekend dat Brenet de kans zou krijgen om uit te komen voor Curaçao. De vleugelverdediger werkte in 2016 immers twee interlands af voor het Nederlands elftal. Nu is Brenet dus toch speelgerechtigd voor de ploeg van Dick Advocaat, nadat hij van de FIFA dispensatie kreeg en daarmee toestemming heeft gekregen om voor Curaçao uit te komen. 

Naast Brenet beschikt Curaçao over meer spelers die bekend zijn vanuit de Eredivisie. Zo zijn ook Eloy Room, Ar'jani Martha, Vurnon Anita, Juninho en Leandro Bacuna, Jürgen Locadia en Brandley Kuwas in de selectie opgenomen. Eerder liet Advocaat in Veronica Offside reeds weten ook andere namen in het vizier te hebben, zoals onder meer Tahith Chong, Riechedly Bazoer en Justin Kluivert. Meerdere spelers zouden echter afwachten, in de hoop nog kans te maken op het Nederlands elftal.

Brenet werd een maand geleden ontslagen door FC Twente, na een celstraf van een mand opgelegd te hebben gekregen wegens tweemaal rijden zonder rijbewijs. Terwijl hij ook nog eens in zijn proeftijd zat voor een veroordeling van huiselijk geweld. Daarom besloot Twente zijn contract te ontbinden. "Joshua verdient een tweede kans. Daarom hebben we voor hem de weg vrijgemaakt om aan te sluiten bij Curaçao. Het is nu aan bondscoach Dick Advocaat om hem te selecteren", sprak Ramiro Griffith, voorzitter van de Curaçaose voetbalbond.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024:

Download de app van VoetbalPrimeur in de App Store of Play Store!