Kieft laakt handelswijze Twente rond Brenet: 'Verkochten wel die spits aan Moskou'

Kieft laakt handelswijze Twente rond Brenet: 'Verkochten wel die spits aan Moskou'

1 april - 23:54
110

Wim Kieft heeft zijn bedenkingen bij het besluit van FC Twente om afscheid te nemen van Joshua Brenet. De back van de Tukkers kreeg een celstraf opgelegd, waardoor de club zich genoodzaakt zag zich te distantiëren van Brenet. Kieft meent in Veronica Offside echter dat de beslissing van Twente 'dubbel' is.

Brenet kreeg onlangs een maand celstraf opgelegd. Die straf kreeg hij voor het tot tweemaal toe rijden zonder rijbewijs. Dat rijbewijs raakte hij in 2021 kwijt door het rijden onder invloed. Brenet gaat in beroep tegen die uitspraak, maar Twente besloot daar niet op te wachten, waardoor de back niet meer uit zal komen voor de club.

Wedden

Meer odds

Kieft vraagt zich in het programma hardop af wat het argument is voor het wegsturen van Brenet. "Ze vinden dit niet passen bij de uitstraling van de club", antwoordt presentator Wilfred Genee. "Ze verkopen wel die jongen aan Moskou, toch?" luidt de reactie van Kieft, verwijzend naar de verkoop van Manfred Ugalde aan Spartak Moskou. Een transfer die als controversieel wordt gezien wegens het handelen met Rusland. "Ik vind het allemaal een beetje dubbel, als ik eerlijk moet zijn."

Bekijk #DoneDeal over de situatie van Ajax, Ihattaren en meer hieronder, of beluister de aflevering op Spotify!