Ajax wil Mislintat-aankopen slijten

'Kroes calculeert fors verlies in, Rensch en Berghuis mogelijk in etalage'

20 mei om 21:11

Ajax heeft inkomsten nodig en zal meerdere spelers van de hand moeten doen om zelf de transfermarkt op te kunnen. Volgens het Algemeen Dagblad heeft Alex Kroes een verlies op de aankopen van Sven Mislintat ingecalculeerd, maar zal het alsnog een uitdaging worden om ze te slijten.

Doelman Gerónimo Rulli lijkt te gaan vertrekken bij Ajax. Daarnaast gaan Devyne Rensch en Steven Berghuis hun laatste contractjaar bij Ajax in en zal er nagedacht moeten worden of er verlengd wordt met het duo, of dat een transfer de beste uitkomst is. Ook John van 't Schip, die een nieuwe functie krijgt bij Ajax, en de nieuwe trainer Francesco Farioli, krijgen zeggenschap in de afwegingen.

Carlos Forbs, Jakov Medic, Branco van den Boomen, Benjamin Tahirovic, Borna Sosa en Gastón Ávila werden allen een jaar geleden binnengehaald door Sven Mislintat. Kroes wil deze spelers van de hand doen, waarbij hij heeft ingecalculeerd dat de club verlies zal maken op de spelers. Het AD spreekt hierin van een uitdaging, daar de spelers niet zo maar afstand zullen willen doen van hun langdurige contracten.

Abonneer je nu op de dagelijkse nieuwsbrief van VoetbalPrimeur!