Van Praag ontkent voordracht Van Oostveen

Van Praag uit frustratie na gerucht over Van Oostveen: 'Ik zit ermee'

20 mei om 21:32

Michael van Praag ontkent dat hij Bert van Oostveen bij Ajax heeft voorgedragen als nieuwe algemeen directeur. Eerder kwam naar buiten dat Van Oostveen door Van Praag was voorgedragen, maar dat de bestuursraad er een stokje voor heeft gestoken. Van Praag ontkent echter dat hij Van Oostveen heeft genoemd.

"Ik begrijp dat een journalist, dat moet ook, gebruik maakt van zijn bronnen", vangt Van Praag aan in gesprek met NH Sportcafé. "Daar heb ik niets op tegen, helemaal goed. Maar nu staat er in De Telegraaf en in Het Parool dat ik Bert van Oostveen zou hebben voorgesteld als directeur bij Ajax. En dat Ajax dat heeft geweigerd. Jongens, dat is nooit gebeurd."

"Ik zit ermee, want ik word erover aangesproken. Waarom is dat nu? Waarom wordt er niet meer gebeld?" vraagt Van Praag zich af. "Vroeger werd je even gebeld van: ik hoor dit en dat gaat over jou. Klopt dit? Het is helemaal niet gebeurd. Ze horen het van iemand en schrijven het maar klakkeloos op."

"Ik heb geïnformeerd bij de bestuursraad en daar komt het helemaal niet vandaan", vervolgt Van Praag. "Het zijn mensen die dan iets horen. Het gaat erom dat Michael van Praag twee keer bot heeft gevangen bij de bestuursraad, maar ik heb nooit iets voorgesteld. Waar ze het vandaan halen? Ja, goede vraag."

Abonneer je nu op de dagelijkse nieuwsbrief van VoetbalPrimeur!