'PSV aast op Bayern-talent Paul Wanner'

'Nieuws uit Eindhoven: PSV vist na Tillman mogelijk opnieuw in Bayern-vijver'

20 mei om 21:30

PSV volgt de verrichtingen van Paul Wanner. De achttienjarige middenvelder staat onder contract bij Bayern München en werd dit seizoen verhuurd aan SV Elversberg.

De doorgaans goed ingevoerde Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad meldt op X dat PSV Wanner op de korrel heeft. De aanvallende middenvelder speelde dit seizoen op huurbasis voor Elversberg, dat uitkomt op het tweede niveau van Duitsland. Wanner heeft nog een contract tot medio 2027 bij Der Rekordmeister. De marktwaarde van de achttienjarige spelverdeler wordt geschat op vijf miljoen euro.

Met Elversberg eindigde Wanner elfde in de 2. Bundesliga. De linkspoot speelde in totaal 28 duels en was daarin goed voor zes doelpunten en vier assists. Wanner is geboren in Oostenrijk, maar heeft ook de Duitse nationaliteit. In 2018 maakte de aanvallende middenvelder de overstap van de jeugd van Ravensburg naar Bayern München. Daarna doorliep de 1,85 meter lange Wanner de jeugdopleiding van de Duitse grootmacht.

Mocht PSV Wanner inderdaad overnemen van Bayern, dan gaat de spelverdeler Malik Tillman achterna. De Amerikaan kwam vorige zomer op huurbasis over van de Duitsers. Inmiddels is de middenvelder annex aanvaller definitief overgenomen.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: