Gullit vergelijkt stijl van Farioli met Van Gaal: 'Valt precies in het stramien'

Gullit ziet stijl van Farioli in stramien van Ajax passen: 'Zelfde als Van Gaal'

20 mei om 22:25

Francesco Farioli wordt naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe trainer van Ajax en bij Rondo wordt dienst stijl als trainer besproken. De Italiaan wordt gekenmerkt als 'stamper' en Ruud Gullit ziet daarin een match met de Amsterdamse club. Edgar Davids benadrukt echter dat er inhoudelijk meer gevraagd wordt.

Presentator Wytse van der Goot omschrijft Farioli als iemand die kiest voor veel herhaling, een 'stamper' en vraagt of dit het type is dat Ajax nodig heeft. Gullit denkt dat de stijl van Farioli goed in het straatje van Ajax past. "Van Gaal is ook een 'stamper', dat is hetzelfde, dus het valt precies in het stramien om dat te doen. Sacchi was ook zo", antwoordt Gullit.

Davids vindt het echter te kort door de bocht. "Je kan stampen wat je wil, maar als er geen inhoud is, dan gaat het er het ene oor in en het andere weer uit. Dat vind ik het mooie van Arne Slot. Naar sommige dingen kijk je heel makkelijk, maar je moet ook bij de spelers de bereidheid vinden om het op te pakken en ze erin te laten geloven, dat is moeilijk."

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024:

Maak een account aan op VoetbalPrimeur en praat mee!