Koeman gaat in op ontbrekende namen in voorselectie: 'Ik vind anderen beter'

Koeman gaat in op ontbrekende Feyenoorder: 'Ik vind anderen beter'

20 mei om 22:59
Laatste update: 20 mei om 23:53

Frenkie de Jong heeft een uitzonderingspositie bij Ronald Koeman, zo bevestigt de bondscoach van het Nederlands elftal aan tafel bij Veronica Offside. De middenvelder van FC Barcelona is bij aanvang van het EK mogelijk nog niet fit, maar dat ziet Koeman door de vingers. Daarnaast gaat de keuzeheer in op het ontbreken van Calvin Stengs en Joshua Zirkzee in de voorselectie.

Stengs komt niet in aanmerking voor het EK, beaamt Koeman, die vervolgens ook beargumenteert waarom. "Omdat ik anderen beter vind", geeft de bondscoach aan, waarna hij ingaat op het eveneens ontbreken van Zirkzee. "Zirkzee is ook niet echt een diepe spits, die speelt ook heel veel in de bal", gaat Koeman verder.

Wel onderschrijft Koeman dat Zirkzee een goed seizoen draait. "Hij is ook echt wel in beeld bij ons, maar is nu ook voor de tweede keer in korte tijd geblesseerd. Hij is niet fit, en ik heb Brobbey, Weghorst en Memphis."

Voor sommige spelers met een blessure geldt een uitzondering. "Ik heb aangegeven dat, ook omdat er 26 spelers meegenomen mogen worden, je wellicht een uitzondering maakt voor bijvoorbeeld een Frenkie", stelt Koeman. "Want die zal rond de eerste groepswedstrijd fit kunnen zijn als alles goed verloopt. Daar maak ik een uitzondering voor."

Presentator Wilfred Genee vraagt zich af of datzelfde niet geldt voor Zirkzee, die een sterk seizoen doormaakt bij Bologna. "Nee", luidt het duidelijke antwoord van Koeman. "Niet alleen Zirkzee, maar ook Wieffer niet, Jurriën Timber niet, Berghuis niet. Marten de Roon weten we nog niet exact, die is ook geblesseerd geraakt."

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024:

Download de app van VoetbalPrimeur in de App Store of Play Store!