PSV hoopt Veerman nog een jaar te houden

'PSV hoopt sleutelspeler nog een jaar te houden ondanks buitenlandse interesse'

21 mei om 07:38
Laatste update: 21 mei om 07:51

PSV hoopt er vurig op dat Joey Veerman nog een jaar in Eindhoven blijft, aldus Voetbal International. De middenvelder zou al een verbeterde contractaanbieding op zak hebben, maar door onder andere buitenlandse interesse wil hij nog niet ingaan op die aanbieding.

Veerman groeide dit seizoen uit tot een cruciale speler bij PSV. Hij speelde duels in Oranje en blonk bij zijn club wekelijks uit met zijn sterke passing en drang naar voren. PSV wil dan ook niets liever dan hem behouden en dus deden de Eindhovenaren een aantal maanden geleden al een verbeterde contractaanbieding. Die legde Veerman naast zich neer, omdat hij het te vroeg vond om te beslissen of hij bij PSV wil blijven. 

De reden dat Veerman nog niet inging op de aanbieding van PSV, is onder andere de interesse uit het buitenland. Volgens VI hebben gedurende het seizoen clubs uit Spanje, Italië, Duitsland, Frankrijk en de Premier League hun oog laten vallen op de international. Veerman wil zich eerst focussen op het EK en gaat daarna kijken wat zijn opties zijn. De middenvelder wil echter niet over één nacht ijs gaan en vertrekt alleen als 'het complete plaatje klopt'.

PSV wil Veerman in ieder geval niet zomaar laten vertrekken. Waar veel mensen, waaronder bondscoach Ronald Koeman, de middenvelder uit Purmerend klaar vinden voor een stap naar het buitenland, hoopt PSV dat hij nog een jaar blijft. Bij een vertrek van Veerman zal de Eindhovense clubleiding op zoek moeten naar een vergelijkbare speler en dat lijkt vooralsnog een lastige klus.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: