Perez verbaasd door houding Excelsior in laatste speelronde

Perez schrok op laatste speeldag: 'Vond echt dat ze opgaven, was heel opvallend'

21 mei om 08:20
Laatste update: 21 mei om 08:22

Kenneth Perez was verbaasd over de manier waarop Excelsior speelde nadat de ploeg op achterstand kwam tegen Feyenoord. De analist van ESPN vond dat de Kralingers opgaven en dat was volgens hem helemaal niet nodig met wat er bij PSV - RKC nog kon gebeuren.

"Eigenlijk gek hè, want je kan je nederlaag wel minimaliseren. PSV had, als ze gewild hadden, nog een paar keer kunnen scoren. Ik vond dat ze het opgaven bij Excelsior", luidt de conclusie van Perez bij Voetbalpraat. "Dat vond ik heel gek. 1-0, 2-0 oké, maar blijf wel gewoon vechten voor een zo klein mogelijke nederlaag. Je weet niet wat er in Eindhoven stond te gebeuren. We hebben Excelsior vaker goed zien voetballen en die kunnen gewoon tegenstand bieden."

Excelsior kon de nacompetitie nog ontlopen als RKC ook met forse cijfers zou verliezen van PSV, maar Perez vond dat Excelsior na de 2-0 achterstand al bezig was met de nacompetitie. "Ik vond dat best wel opvallend. Na de 2-0 wierpen ze de handdoek en dat hoefde toch helemaal niet. Je wist dat PSV sowieso ging winnen en het verschil was maar drie goals." Perez geeft Excelsior vooralsnog wel een goede kans in de nacompetitie. "Ze zijn wel goed in wedstrijden tegen teams van een gelijk niveau. Daarin zijn ze wel beter dan de anderen."

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: