Van Praag over kritiek op aanstelling bij Ajax

Van Praag kraakt 'sneue' kritiek op Ajax-aanstelling: 'Begrijpt u het? Ik niet'

21 mei om 11:28

Michael van Praag, voorzitter van de raad van commissarissen van Ajax, vindt de kritiek van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) op zijn aanstelling 'sneu'. Dat verkondigde Van Praag tijdens de bijzondere aandeelhoudersvergadering van de Amsterdamse club.

"Het is rijkelijk laat om daar een discussie over te beginnen, moet ik zeggen", stelt Van Praag, die wijst naar een interview van VEB-voorzitter Gerben Everts. Everts was in gesprek met Trouw kritisch op de aanstelling van Van Praag als gedelegeerd lid van de rvc van Ajax. Hij liet optekenen het 'not done' te vinden dat een oud-bestuurder weer benoemd werd tot commissaris.

Van Praag kan weinig met die woorden van Everts. "Over mijn benoeming mocht u in november stemmen. Ik had, in haar woorden, de volledige steun van de VEB. Maar een paar maanden erna, wordt ineens gesteld dat ik niet bij Ajax betrokken mag zijn. Begrijpt u het?", vraagt hij zich af. "Ik niet."

Joost Schmets, woordvoerder van de VEB, vroeg Van Praag tijdens de vergadering niet te 'hakketakken' over een interview. Schmets wil het er op een ander moment met Van Praag over hebben.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: