Van Basten over vertrek Van 't Schip bij Ajax

Van Basten ergert zich: 'Hij had het naar zijn zin, hij wilde doorgaan bij Ajax'

21 mei om 10:47

Marco van Basten vindt het jammer dat John van 't Schip niet aanblijft als trainer van AjaxSan Marco hekelt de huidige gang van zaken binnen de Amsterdamse club.

Van 't Schip werd na het ontslag van Maurice Steijn aangesteld als interim-trainer. Hoewel snel duidelijk werd dat Van 't Schip na dit seizoen zou stoppen, had Van Basten het graag anders gezien. "Ik vind het jammer. John had het naar zijn zin als hoofdtrainer en hij had denk ik graag door willen gaan." De twee kennen elkaar goed. In 2008/2009 werkten ze samen bij Ajax.

"Ik had John laten zitten zolang ze geen andere goede trainer hadden gevonden, maar ze hebben al gelijk gezegd: hij gaat terug in zijn positie", stelt een geïrriteerde Van Basten. "Nu zijn ze op zoek naar een andere trainer. Je hoort wel namen over de nieuwe trainer, maar ik vind het een vreemde gang van zaken."

Francesco Farioli geldt als de topkandidaat om het stokje van Van 't Schip over te nemen. De 35-jarige Italiaan moet overkomen van OGC Nice. Van 't Schip blijft in een andere functie verbonden aan Ajax.