Henderson niet met Engeland naar EK

'Drama voor Henderson: Ajax-middenvelder niet in EK-selectie Engeland'

21 mei om 11:40
Laatste update: 21 mei om 11:41

Jordan Henderson kan EK-deelname met Engeland uit zijn hoofd zetten. Hoewel bondscoach Gareth Southgate zijn voorselectie later op de dinsdag pas bekend gaat maken, weet The Athletic dat de middenvelder van Ajax er niet bij zit.

Het is nog onduidelijk hoeveel namen Southgate in zijn voorselectie gaat opnemen, alvorens hij het aantal moet terugbrengen tot 26. Het betrouwbare The Athletic weet dat Henderson de voorselectie niet heeft gehaald. Henderson speelde tot op heden 81 interlands voor The Three Lions en was tot zijn vertrek naar Al Ettifaq een vaste waarde bij de nationale ploeg.

Henderson kwam in actie op het EK 2012, WK 2014, EK 2016, WK 2018, EK 2020 en WK 2022. Op korte termijn komt er geen zevende eindtoernooi voor de 33-jarige middenvelder. Hendo hoopte zich bij Ajax weer in de kijker te spelen bij Southgate en zodoende een plek in de EK-selectie af te dwingen. Dat is niet gelukt.

Curtis Jones, voormalig ploeggenoot van Henderson bij Liverpool, zit wel bij de voorselectie en mag hopen op zijn eerste eindtoernooi met Engeland. In zijn eerste halfjaar bij Ajax wist Henderson niet te imponeren. Hij speelde twaalf wedstrijden voor de Amsterdammers en daarin gaf hij drie assists. Volgens diverse media heeft Henderson zijn laatste wedstrijd voor Ajax mogelijk al gespeeld.