'Opvallende naam ontbreekt in EK-selectie Engeland'

'Naast Henderson nog een opvallende naam die niet mee gaat naar het EK'

21 mei om 13:59
Laatste update: 21 mei om 14:01

Marcus Rashford is niet opgenomen in de selectie van Engeland voor het EK in Duitsland. Bondscoach Gareth Southgate maakt de selectie dinsdagmiddag pas bekend, maar The Athletic meldt dat de aanvaller van manager Erik ten Hag niet op een EK-deelname hoeft te rekenen.

De 26-jarige aanvaller heeft een teleurstellend seizoen gehad bij Manchester United en scoorde slechts acht keer voor Manchester United alle competities. Door zijn vormdip heeft Ten Hag de afgelopen weken Alejandro Garnacho op de linkerflank gebruikt in plaats van Rashford. Hij heeft ook het hele seizoen met een aantal blessureproblemen te kampen gehad.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Servië

  • logo

    Engeland

Gareth Southgate zal vanmiddag een uitgebreide voorlopige selectie voor het toernooi in Duitsland bekendmaken, voordat hij deze terugbrengt naar 26 spelers voor de UEFA-deadline op 7 juni.

Eerder maakte The Athletic ook al bekend dat Ajax-middenvelder Jordan Henderson niet geselecteerd wordt. De routinier speelde tot op heden 81 interlands voor The Three Lions en was tot zijn vertrek naar Al Ettifaq een vaste waarde bij de nationale ploeg. In Amsterdam hoopte hij zich weer in de kijker te spelen bij de bondscoach.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: