Pröpper zet punt achter voetbalcarrière

Vitesse maakt bekend: Pröpper zet opnieuw punt achter voetbalcarrière

21 mei om 14:26
Laatste update: 21 mei om 14:32

Davy Pröpper zet voor de tweede keer een punt achter zijn voetbalcarrière. Vitesse maakt dit nieuws dinsdagmiddag bekend. 

In januari 2022 stopte Propper ook al in de voetballerij. Toen was hij nog speler van PSV. De middenvelder had toen last van motivatieproblemen. Dit seizoen keerde de 32-jarige terug bij zijn oude liefde Vitesse. Een succes werd dit niet.

"Mijn terugkeer bij Vitesse heeft helaas niet het effect gehad zoals ik dat vooraf had gehoopt", vertelt Pröpper op de clubsite. "Dat betreur ik enorm. Door divers blessureleed heb ik amper minuten kunnen maken, bij mijn club. Aangezien er ook geen uitzicht op beter is, heb ik besloten om vanaf volgend seizoen definitief te stoppen met voetballen. Het is beter zo."

Davy Pröpper speelde 413 wedstrijden in het betaalde voetbal, waarvan 167 voor Vitesse. In deze wedstrijden was de middenvelder goed voor vijftig doelpunten. Pröpper kwam daarnaast nog zeventien keer uit voor het Nederlands Elftal, waarin hij drie goals maakte. Dit seizoen kwam hij niet verder dan twee invalbeurten en Vitesse degradeerde naar de Keuken Kampioen Divisie. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Vitesse (@mijnvitesse)