Southgate maakt Engelse selectie bekend: geen Henderson

Southgate maakt Engelse selectie bekend: géén Henderson en opvallende afwezigen

21 mei om 15:20
Laatste update: 21 mei om 16:19

Jordan Henderson behoort definitief niet tot de Engelse selectie voor de oefenwedstrijden tegen Bosnië en Herzegovina en IJsland, zo maakt de Engelse voetbalbond bekend. Er zijn in totaal 33 spelers opgeroepen en er zullen zodoende nog zeven spelers af moeten vallen voorafgaand aan het EK van aankomende zomer. 

Bondscoach Gareth Southgate heeft dinsdagmiddag zijn selectie naar buiten gebracht voor de oefenduels met Bosnië en Herzegovina en IJsland in voorbereiding op het EK van aankomende zomer in Duitsland. Ajax-middenvelder Henderson is niet opgeroepen door Southgate, terwijl ook Marcus Rashford (Manchester United), Levi Colwill en Reece James (beiden Chelsea) het EK vanaf de bank zullen moeten volgen.

"De doorslaggevende factor was de blessure die hij (Henderson, red) tijdens de laatste interlandperiode opliep", legt Southgate de afwezigheid van Henderson uit op het persmoment. "Hij heeft vijf weken aan de kant gestaan en is sindsdien niet in staat geweest om de vereiste intensiteit te halen. Hij is een fantastische prof en het was een moeilijke beslissing." Ook gaf de bondscoach uitleg over de beslissing om Rashford thuis te laten. "Andere spelers op zijn positie hebben een beter seizoen gedraaid", is Southgate duidelijk.

Met Jarell Quansah, Curtis Jones (beiden Liverpool) en Adam Wharton (Crystal Palace) kent de Engelse selectie drie debutanten die mogen hopen op een plekje in de EK-selectie. Er worden oefenwedstrijden afgewerkt met Bosnië en Herzegovina en IJsland alvorens Southgate zijn definitieve EK-selectie bekend zal maken. Er zullen nog zeven spelers moeten afvallen.

Het EK in Duitsland begint op vrijdag 14 juni met een wedstrijd tussen gastland Duitsland en Schotland, terwijl de finale wordt afgewerkt op zondag 14 juli. Engeland begint het EK met een groepswedstrijd tegen Servië op zondag 14 juni. Verder speelt Engeland in de groepsfase tegen Denemarken en Slovenië.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: