Portugal maakt selectie bekend voor EK in Duitsland

Martínez presenteert Portugese EK-selectie: unicum voor Ronaldo

21 mei om 15:40

Cristiano Ronaldo is door bondscoach Roberto Martínez opgenomen in de Portugese selectie voor het EK in Duitsland, zo maakt de Portugese voetbalbond bekend. Dit betekent voor de 39-jarige aanvaller een record. Ook oud-Ajacied Francisco Conceição mag zich op gaan maken voor het EK. 

Voor Ronaldo wordt het EK in Duitsland zijn zesde Europese eindronde. Hiermee is de Portugese ster de eerste speler ooit die het aantal van zes Europese eindtoernooien behaalt. Tijdens het EK in Qatar leek het einde van de interlandloopbaan van Ronaldo nog nabij, want hij verloor zijn basisplaats onder Fernando Santos. Echter is de 39-jarige routinier onder Martínez weer zeker van zijn plek in de selectie en hij was een vaste waarde in de kwalificaties voor het EK.  Ronaldo scoorde tien treffers tijdens de kwalificatiewedstrijden.

Ajax-huurling Conceição, die na dit seizoen definitief de overstap maakt van Ajax naar FC Porto, mag zich op gaan maken voor zijn eerste Europese eindtoernooi. Ook de bekende namen als Bruno Fernandes, Rúben Dias, Bernardo Silva en Rafael Leão behoren tot de Portugese selectie voor het eindtoernooi. 

Het EK in Duitsland begint op vrijdag 14 juni en een maand later, op 14 juli, staat de finale op het programma. Portugal is in de groepsfase gekoppeld aan Tsjechië, Turkije en Georgië. De ploeg van Martínez begint op dinsdag 18 juni met een wedstrijd tegen Tsjechië. Voorafgaand aan het EK speelt Portugal nog oefenwedstrijden tegen Finland (op 4 juni), Kroatië (op 8 juni) en Ierland (op 11 juni). 

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: