Rasmussen keert na verhuurperiode terug bij Ajax

Ajax-huurling komt terug naar Amsterdam: 'Wil mezelf bewijzen aan nieuwe trainer'

21 mei om 16:25
Laatste update: 21 mei om 16:59

Ajax-huurling Christian Rasmussen keert deze zomer terug naar Amsterdam. De Deen, die op dit moment in zijn geboorteland speelt bij FC Nordsjaelland, wil voor zijn kans gaan bij Ajax 1 en hij is niet van plan om nog een seizoen in Denemarken te spelen. 

"Het plan is om mezelf aan de nieuwe trainer te laten zien en mijn kans te grijpen tijdens de voorbereiding en de oefenwedstrijden", vertelt Rasmussen in gesprek met Tipsbladet. De huurling geeft vervolgens aan dat er ook alternatieven zijn, mits hij niet weet te slagen bij Ajax, maar verder wilde de jonge Deen daar niet op ingaan. "Ik wil niet in een plan B stappen. Ik begin met plan A en ga er 100 procent voor in plaats van al ergens anders in gedachten te zijn."

Rasmussen wordt op dit moment door Ajax verhuurd aan FC Nordsjaelland, maar een langer verblijf bij de Deense club lijkt er niet in te zitten voor de aanvaller. "Nee, want dat was niet het plan", aldus Rasmussen. "Het plan was dat ik hier één seizoen zou blijven en daarna terug zou gaan naar Ajax."

Echter is Rasmussen wel tevreden over zijn verhuurperiode bij FC Nordsjaelland. "Als ik kijk naar de afspraken die we hebben gemaakt voordat ik hier kwam, ben ik tevreden", legt de jonge Deen uit. "Ik heb veel minuten gekregen in het eerste elftal en ik heb minuten gemaakt in de Europese competitie. Natuurlijk zijn er een aantal ups en downs geweest waar ik mee te maken heb gehad. Sommige dingen waren nieuw voor mij."

FC Nordsjaelland beschikt over een optie tot koop in de huurdeal met Ajax, maar niets lijkt er op te wijzen dat deze optie gelicht gaat worden door de Deense club. Rasmussen wil in de voorbereiding op het nieuwe seizoen vol voor zijn kans gaan bij Ajax, waar hij beschikt over een contract tot de zomer van 2027. 

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: