'Ajax heeft miljoenenbedrag op de plank liggen voor 'type Antony'

'Ajax heeft tien miljoen over voor rechtsbuiten die op Antony moet lijken'

22 mei om 06:18
Laatste update: 21 mei om 17:46

Ajax heeft een bedrag van rond de tien miljoen euro klaarliggen voor een 'type Antony'. Dat wordt besproken in de voetbalpodcast Kick-off van De Telegraaf. De Amsterdammers hopen een rechtsbuiten met dezelfde speelstijl als de Braziliaan te contracteren. 

Mike Verweij, Marcel van der Kraan, Jeroen Kapteijns en Hein Keijser bespreken de aankomende transferzomer van Ajax en melden dat Ajax eerst zal moeten verkopen, voordat het zelf de markt op gaat. Met name op de Mislintat-aankopen zal naar verwachting verlies geleden worden. "Het zijn allemaal spelers met contracten van vijf jaar. En zij verdienen salarissen, die ze bij andere clubs niet meer zullen verdienen", klinkt het. 

 Verweij heeft begrepen dat Ajax voor de rechtsbuitenpositie een 'type Antony' zoekt. "Ik zou qua gedrag toch naar iemand anders kijken, maar je snapt wat ze bedoelen. Qua snelheid, qua actie en doelgerichtheid die hij bij Ajax had. Zo’n type willen ze. Daar hebben ze ongeveer tien miljoen euro voor op de plank liggen. Er kan dus wel één speler komen, maar ik heb nog geen namen gehoord."

Antony speelde tussen 2020 en 2022 82 wedstrijden in het shirt van Ajax. Daarin maakte de dribbelaar 24 doelpunten en gaf hij 22 assists. In de zomer van 2022 meldde Manchester United zich met een bedrag van rond de 100 miljoen euro voor de Braziliaan. 

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: